Bombaygryta (källa: Från Alltommat.se)
Ingredienser
1 kg | fläskkarré, benfri eller utskuren kotlettrad |
---|---|
4 st | lökar, stora gula eller vita |
500 g | champinjoner |
5 st | paprikor, i olika färger |
3 st | vitlöksklyftor |
0,5 dl | rapsolja, + 25 g smör |
2 msk | currypasta |
3 st | grönsaksbuljongtärningar |
3 dl | vatten |
2 burk | kikärter, burkar, á 400 g |
3 dl | yoghurt, turkisk |
2 dl | ajvar relish, mild |
2 tsk | sambal oelek |
Servering
1 st | ris, kokt |
---|
40 min
Massor av goda grönsaker får grytan att räcka till många. Köttet skär vi ganska smått så att grytan kan ätas med bara gaffel – bekvämt om man äter på stående fot!
Massor av goda grönsaker får grytan att räcka till många. Köttet skär vi ganska smått så att grytan kan ätas med bara gaffel – bekvämt om man äter på stående fot!
1. Skiva och skär köttet i små munsbitar. Skär lök, champinjoner och paprika i bitar. Hacka vitlöken.
2. Värm oljan och smöret i grytan. Bryn köttet till fin färg.
3. Rör ner vitlök och curry.
4. Lägg i löken och låt det koka upp.
5. Tillsätt buljongtärningar, vatten, svamp, paprika och kik-ärter. Koka upp och koka 10 min under lock.
6. Rör om och tillsätt yoghurt, ajvar relish och sambal.
2. Värm oljan och smöret i grytan. Bryn köttet till fin färg.
3. Rör ner vitlök och curry.
4. Lägg i löken och låt det koka upp.
5. Tillsätt buljongtärningar, vatten, svamp, paprika och kik-ärter. Koka upp och koka 10 min under lock.
6. Rör om och tillsätt yoghurt, ajvar relish och sambal.
Det lät ju jätte gott! Tack för receptet, synd att Mathias inte gillar curry bara… Men, du kan ju alltid få bjuda över mig på bombaygryta någon dag blink blink 😉