LittleStarJenny

Jag svarar på en fråga om viktnedgång

Jag fick en fråga för en tid sedan som jag gärna vill ta tid på att besvara:
“Har du några bra tips på att gå ner i vikt?”
 
Svar: Som vanligt finns det inga bra sätt att gå ner i vikt på. Varför jag säger så är för att det är väldigt individuellt. Vissa tycker om att testa dieter och bantningskurer, andra gillar att träna och sådana som jag som tycker om att se på TV och ändå tappa i vikt utan att utesluta en massa.
Men om du vill ha snabbare resultat på “mitt” sätt så ska man inte göra som jag gör idag; baka ytterligare en kladdkaka! 
Här kommer mina bästa tips för att gå ner i vikt:
  • Ät bara en portion mat och se till att minst äta frukost, lunch och middag. Försök att inte bli superhungrig mellan varven för då är det väldigt svårt att hålla sig till en lagom stor portion.
  • Försök att lägga till grönsaker till lunch och middag. Fyll gärna halva tallriken och ta sedan av den andra maten. Bra mättande grönsaker är till exempel: brocolli, haricot verts, brysselkål eller vitkål och morötter.
  • Undvik frestelser! Som för mig hamburgare, pizza och annan snabbmat eller försök att vara stark och välj av deras nyttigare alternativ så som wraps eller sallader. Men viktigt här är att man måste få ibland men inte för ofta!
  • Något som även fungerat för mig är att utesluta läsk, godis och mjölkbaserad glass (även sorbé) helt! Chips och ostbågar har jag dock tillåtit ibland.
  • Försök att motionera lite även om det är trist! Testa olika motionsformer och se om du fastnar för något.
Det var mina bästa tips just nu. I och med detta vill jag även tillägga att alla former är fina men att det kan finnas olika skäl till att man vill ändra sin kost eller livsstil. För min del var ju viktnedgången ett test för att skona min rygg, nacke och axlar som jag ständigt har ont i. 
 
Slutligen så kommer mitt viktigaste tips! 
Tillåt dig själv att “misslyckas”. Ha en syndardag ibland, ha två om det får dig att må bättre! Varför plåga sig igenom livet när det finns så mycket gott att äta och varför utesluta maträtter helt. Det är helt okej att äta flottigt och massa annat ibland. 

 
Jag svarar på en fråga om viktnedgång

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Gå till toppen