Goda råd – Kolhydrater viktigt men oviktigt

För en tid sedan ställde jag frågan vad ni ville läsa mer om och då fick jag som svar att det skulle vara kul att läsa mer om tips på hur man bibehåller vikten eller helt enkelt vad man kan tänka på. Självklart ska jag försöka hjälpa till även om inte jag är en expert. Idag börjar vi med de enklaste grunderna att tänka på och som fungerat för mig. 

Nummer ett är alltid att äta mindre mängder av pasta, ris och potatis då de innehåller mycket kalorier i en väldigt liten mängd. Då jag själv är en riktig pasta-älskare så har jag bestämt att jag ska börja väga alla sådana tillbehör. (Ca 100 gram kokt, 50 gram okokt till en portion). Undvik även mjukt bröd om du inte riktigt vet vilka som är kalorisnåla.
Nummer två är att ha grönsaker till varje mål mat. Bra frysta alternativ är haricot verts, broccoli, ärtor etc. Skönt att alltid ha hemma och lätt att tina i mikron. Grönsaker behöver man aldrig snåla med så ös på, försök åtminstone tänka att fylla en halvan av tallriken med grönsaker.
Att gå ner i vikt eller bibehålla vikten är inte ett lätt projekt och som jag brukar säga så måste man få “synda” ibland. Här kan du läsa mer om mina tips om just viktnedgång!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.