Död åt Sambokilona – Candy Love

Efter lite om och men så kommer här äntligen mina “regler” för detta år. Förra året så hade jag godis, läsk och mjölkbaserad glass förbud. Detta har återigen ingenting med att man inte “får” äta godis. Det är klart man får men det här var mitt val att försöka nå mina mål och dra ner både socker och pengar.
 
Så startade detta år och jag kände att jag inte nått de mål jag satt upp. Jag klev runt förbudet och åt kakor, bullar och ostbågar som en besatt ibland (alltså förra året). Så nytt år och nya regler som innebär följande:
 
 • Jag får inte äta: godis, snacks, mjölkbaserad glass, kakor, bullar eller dricka läsk
  Undantag är popcorn, frozen youghurt och fika på kalas eller middagar
 • Bryts “matförbudet” får jag städa själv i 2 månader
Andra saker jag försöker hålla men som jag senaste tiden verkligen slarvat med är snabbmat och försöka röra på mig mer. Ska ta tag och börja gymma igen så fort vi får bättre ekonomi hemma. Inte för att jag tycker att det är särskilt kul men behöver verkligen stärka kroppen. Behöver även komma ut på mer promenader med mamma och lilla Tjabo igen. Tyvärr har det verkligen inte hunnit med senaste tiden då mitt schemat varit fullt som tusan! 
Om jag bara kommer halvvägs när sommaren är här så tror jag att kan nå mitt mål under året.
 
Bilderna är från min undantagsdag som inträffar i början av året! DÅ får jag äta så mycket godis som jag vill under 24 timmar. Det var kämpigt för min mage men oj, så gott!
 
Vill ni att jag börjar föra matdagbok i bloggen igen?
 

 

0 reaktion på “Död åt Sambokilona – Candy Love

 1. Åh ja men gör det! Tycker jag nog allt skulle va inspirerande. 🙂 Själv kom jag aldrig riktigt på något bra nyårslöfte, och jag ville inte ha de för krävande heller. Så jag kom på efter att mitt nyårslöfte ska bli att dricka mycket vatten varje dag, tro det eller ej haha. Jag har varit så kass på det, men har insett att vill man hålla sin kropp i trim eller kanske förlora något kilo så behöver kroppen mycket vatten för att kunna förbränna mer. Jag går i snitt 4km varje dag inomhus på mitt jobb, så tyckte de kändes bra & rimligt 🙂

  Kram

  • Mitt är inte heller ett nyårslöfte men ett sätt att försöka nå mina mål bara och kanske få mindre ont i ryggen på köpet! :)Tack för din respons! Då ska jag fortsätta att pluttra ner mina måltider och försöka skriva ett par rader som vanligt om hur dagen varit på den fronten. 🙂
   Oj, då rör du dig MYCKET alltså, bra med extra vatten då! Själv sitter jag 8-9 timmar om dagen på jobbet vilket kroppen faktiskt tar riktigt mycket stryk av.
   Kram!

 2. Ja våra kroppar tar nog olika med stryk hehe. Får ju gå & gå och gå hela tiden och anstränga rygg & axlar, så skaffade mig gymbricka förra veckan så jag har börjat komma igång lite 🙂 Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.