Jenny Tipsar

Spread some Orchide Love

Jag bara älskar orkidéer! Finns så många olika sorter, de håller länge och har så vackra blommor. I födelsedagspresent fick jag min tredje orkidé och se hur vacker den är.
 
En orkidé är inte bara en vacker blomma utan en perfekt present om du inte vet vad du vill köpa. Den är lättskött (nåja, någorlunda i alla fall!). Kräver vattning en gång i veckan då jag brukar placera den i en vattenfylld kruka i cirka 15 minuter. Annars behöver de inte mycket omsorg alls och så länge de blommar får du njuta av dess skönhet. Dock kan de ta sin tid på sig att blomma om men till sist brukar de ta sig. En bra grej som jag inte testat är att köpa orkidé-näring som borde ge mina två andra ett swoosh på vägen!
Mina 3 bästa tips:
  • Öppen kruka t.ex en glaskruka så att rötterna får dagsljus
  • Vattna en gång i veckan; duscha eller sänk dem i en vattenfylld kruka
  • Orkidé-näring någongång om året

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.