Jenny recenserar Samsung Curved

Som jag berättade lite snabbt för cirka 3 veckor sedan så har jag fått äran att testa Samsungs nya TV som kallas Samsung Curved. Den tillhör deras senaste 8-serie och har UHD som är vassare än vanlig HD. UHD står för Ultra HD och ja, det bjuder TV:n verkligen på. Nedan kan du läsa min recension och lite tankar.
 
Om jag måste sammanfatta tv:n med “tre fraser” så skulle det blir: Überbra bild, Stilren och ett riktigt centrum i hemmet!

 
TV:n och kontrollen – Jämfört med min gamla tv så startar Samsung Curved i en rasande fart. Den reagerar mycket snabbare än vad jag är van vid och trots storleken på 65″ så blir den knappt det minsta varm. Den smarta kontrollen ligger perfekt i handen och är förvånansvärt lättstyrd. Första dagen var det lite svårt att hitta vad knapparna gjorde men nu känns det som att jag aldrig suttit med en vanlig kontroll.
 
Apparna – Jag älskar verkligen att Netflix är inbyggt i TV:n. Inga onödiga kontroller utan en till allt. Resterande appar ska jag helt ärligt säga att jag inte testade så mycket, jag hann helt enkelt inte! Vill ändå säga att Youtube känns som en väldigt rolig grej att ha direkt i tv:n och även Spotify och jag tror att det är funktioner som kommer växa när jag inte är lika hypad över netflix längre eller rättare sagt tittat igenom de serier som jag vill se. Även att Skype finns och att du både har kamera samt mic via TV:n (micken i kontrollen) känns som en bra sak att ha så att man smidigt kan prata med sin familj och vänner.
 
4K – Vasst! Vilken bild och upplösning! Samtliga personer som kommit över för att inspektera skönheten blev lika imponerade över den knivskarpa bilden i 4K och de klara färgerna. Dock instämmer jag med andra, utbudet suger! Ser framemot fler filmer i 4K, till exempel The Hobbit vore grym!
 
Om Samsung Curved är en underhållningsmaskin? Skoja inte! Jag har testat Wii, Playstaion 3 och dessa fick en helt ny upplevelse. Från att varit lite less på att använda mig av konsolerna vaknade lusten till igen med en större bild. Man behöver inte längre kisa för att se frågorna i frågespel och oavsett var man sitter i rummet så ser spelaren bra. INTE NOG MED DET så testade jag även att spela på Nintendo 8-bitars, vilken grej och det var superlätt att hitta inställningen för konsolen. Förutom att det är en härlig upplevelse att spela på Samsung Curved så känns den även som en central samlingsplats i hemmet. Att bjuda hem vänner för en filmkväll känns mycket roligare och att kunna se en 3D-film i äkta biokänsla hemma i soffan ännu mer fantastiskt!
 
Slutligen tycker jag att Samsung Curved är värd att köpa?
Svar: JA! Jag älskar den (om man nu kan älska en pryl) och dess funktioner. Jag hittar hela tiden nya saker som jag tycker om och tycker att TV:n i sig känns som en vacker tavla.
Prisvärd? Absolut för mig! Med tanke på att jag spenderar cirka 4 timmar minst om dygnet, 365 dagar om året så kommer en tv som bjuder på en mycket större upplevelse betala sig själv inom kort.
 
I testet fick vi även testa Samsung Soundbar. Jag tycker om den och ljudet är riktigt bra. Trots det kände jag att priset för den är lite väl att ta i då jag kan få ett bättre surroundkänsla för ett mindre pris. Köpa? Nej, inte nu men möjligtvis i framtiden!
 
Så på det stora hela: En prisvärd TV för alla åldrar. Enkel att förstå sig på men med många bra funktioner. Samsung Curved; något för alla!

Jenny

Webbutvecklare och mamma till flickorna Jennifer och Nicole. Tillsammans bor vi i Stockholm, där vi njuter av vardagens lunk.

Lämna gärna en kommentar ❤️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka till toppen