Detta eviga nojande

Det finns ju väldigt många fina sidor med att vara gravid. Längtan att få träffa den lilla varelsen som huserar där inne i kroppen och allt planerande. Men det finns även baksidor! Jag har klarat mig från att vara illamående men har istället gravidshuvudvärk. 
Det absolut värsta är nog ändå detta nojande! De första veckorna gick jag omkring och tänkte att snart så kommer missfallet. Väl inne i den mer säkra perioden kom väntan på ultraljudet och vetskapen om Skrutten var frisk eller inte. De två sista veckorna innan ultraljudet var jag dessutom helt bombsäker på att vårt lilla pyre hade dött eller “försvunnit”. (Ja, hjärnan leker sitt eget liv!) 
Varför jag kände så kanske du nu undrar? Jo, för i diverse appar och sidor på internet stod det att man kunde börja känna rörelser mellan vecka 18-20 och jag kände inte ett smack. Man läser alltid för mycket när man är gravid och annars också. 
Det visade sig att jag har moderkakan “framme” på magen och därav fungerar den som en kudde mot alla rörelser. Dock så fick jag känna några rejäla rörelser bara någon dag efter ultraljudet och allt kändes därefter fantastiskt igen!
 
Men nu är jag där igen! DETTA NOJANDE!
Jag har inte känt något på ett par dagar och jag upplever att magen börjat sjunka tillbaka och då är självklart de dåliga fantasierna där igen. Antagligen har Skrutten bara flyttat sig längre in men jag nojar ändå…
Förutom att jag nojar så drömmer jag dessutom mardrömmar. Just inatt vaknade jag dyngsur ett par gånger efter att ha drömt på det ena och det andra. 
 
Nä, graviditet i all ära men det är inte bara en dans på rosor! 
Men varför nojar jag? Jo, för jag längtar och längtar och längtar och vill ju inget annat än att det ska gå bra.
 

Jenny

Webbutvecklare och mamma till flickorna Jennifer och Nicole. Tillsammans bor vi i Stockholm, där vi njuter av vardagens lunk.

0 kommentarer på ”Detta eviga nojande

  1. Din kropp har just nu ett jämnt flöde av hormoner som du har vant dig vid. Du kan vara lugn, snart sätter ett annat tillväxthormon igång och allt snurrar igång igen.
    Jag nojjade jättemycket, iom att vi fick ett sent missfall med tvillingar. Bad alltid barnmorskan att lyssna efter hjärtat. Har du varit in på sidan som heter http://www.blimamma.se? Kan vara värt att kolla in, ett ganska litet community där man är så anonym man vill och får bra kontakt med andra.

    Grattis Jenny, vilken resa ni går igenom!

  2. Ellen var fruktansvärt lugn i magen och jag var orolig hela tiden. MEN tänk på att en lugn bebis i magen oftast är en lugn bebis även utanför (Ellen är det iaf) och det är ganska skönt när man precis blivit förälder. 🙂

Lämna gärna en kommentar ❤️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka till toppen