Att tänka på vid ultraljud

Jag och min sambo valde att ta ett såkallat KUB-test utöver det vanliga ultraljudet. Oftast får man göra det när man är över 35 då oddsen att få ett handikappat barn ökar ju äldre man blir men eftersom vi blev erbjudna att göra det tackade vi ja. 
 
I och med detta lyckats vi klämma in 3 ultraljud då det första var alldeles för tidigt för att se något. Inför det första ultraljudet fick jag rekommendationen att inte kissa innan då det skulle vara lättare att se om man hade full blåsa.
Alla som är gravida vet att det är jobbigt att knipa då det liksom trycker på redan från första början men jag bet ihop för jag ville ju få fina resultat som möjligt. Så med en ballongstor blåsa klampade vi in på avdelningen och satte oss för att invänta vår tur. 
Väl inne la jag mig på britsen och undersökningen började och vad tror ni är det första hon säger?
– Jag ser att du är rätt full i blåsan, ja, nu får vi se hur mycket vi kan se!
– Ehm, va? Jag fick rekommendationen att inte gå innan besöket!
– Jaha, är det så? Det var förr! Med våra nya maskiner så är det lättare att se med en tommare blåsa.
DOH! Där hade jag hållt mig helt i onödan!
Så till er som ska på ert ultraljud! Det är helt okej att kissa innan besöket, det hjälper även dig att uppleva det du ser på skärmen bättre! 

Skrutten på första UL, cirka vecka 9
 

Jenny

Webbutvecklare och mamma till flickorna Jennifer och Nicole. Tillsammans bor vi i Stockholm, där vi njuter av vardagens lunk.

0 kommentarer på ”Att tänka på vid ultraljud

  1. Jag tänkte väl det, jag! Började läsa inlägget och tänkte "oj, så annorlunda det jag va", jag fick ganska noga instruktioner om att va helt tom innan nämligen. Men då verkar det ju ändå vara så, trevligt bara om alla kunde ge samma instruktioner från början 😉

    1. Haha, ja, jag ville inte spoila slutet på en gång! 🙂 Men håller helt med! Vore bra att alla barnmorskor får samma instruktioner. Det är ju inte så kul att knipa heller om man inte måste!

Lämna gärna en kommentar ❤️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka till toppen