Sidan man inte visar om föräldraskapet

Ojoj, nu ska jag ut på djupt vatten! Jag tänkte nämligen skriva lite om föräldraskapets baksida, något som är lite förbjudet att skriva om eller egentligen är det väl inte förbjudet men lite tabu. Som nybliven förälder ska man vara världens lyckligaste, allting är ju perfekt! Men sanningen är att så är det inte. Man är trött, har ont och känslorna svallar över, på samma gång ska du försöka lära känna och förstå vad den där nya lilla krabaten vill. Man känner sig snudd på värdelös varje gång bebisen börjar skrika! 
Klart man är lycklig och har kärlek som svämmar över för den där lilla varelsen (i vissa fall kommer de känslorna senare också) men det är en väldigt stor omställning, vilket man borde förstå innan man bestämmer sig för att skaffa barn.
 
Nu har vårt fantastiska lilla liv blivit fyra månader. Äntligen börjar jag på riktigt lära känna henne och dagarna blir så mycket roligare! Dock stöter jag/vi fortfarande på tuffa perioder men det handlar mer om föräldraskapet i sig. Vem som gör vad och massa “måsten”. Det svåraste är att lägga fram sina känslor för sin partner utan att man trampar varandra på tårna och blir ovänner. Tror att man förhållanden tyvärr går itu av bristen på samtal om känslor och förväntningar. 
Jag och Nicke är faktiskt väldigt duktiga att lyfta problemen på en gång, det är helt och hållet Nickes förtjänst att vi har det så. Jag själv var förut expert på att hålla saker inne tills de eskalerade. Tackvare att vi pratar så kan vi på samma gång komma med lösningar och samtidigt få en bättre förståelse för varandra. 
Det låter som sådana självklarheter men det är det absolut inte! Det är jättesvårt att börja sådana samtal!
 
En annan insikt jag precis fått och som så många sa till mig innan är att alla måsten behöver inte ske på en gång. Jennifer tar inte flaskan. Nähe, kanske kan testa pipmugg eller sked eller så får vi fortsätta att bara amma.
Det går mycket bättre för mig att lägga än Nicke. Hon är bara fyra månader och det är inte konstigt att hennes band till sin mamma är starka. Han eller någon annan kan lägga henne men man får räkna med massa gråt. Vi väljer dock att jag fortsätter att lägga tills hon blir lite äldre och ha få dagar som han eller någon annan lägger. 
Ett barn vill en sak, ett annat vill en annan! Lita på din egen magkänsla så tror jag att det blir bra i slutändan.

Det ska vara kul att vara förälder och DET är det bara go with the flow! Sen kommer framstegen för varje dag och hjärtat svämmar över mer än du trodde var möjligt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.