Gravidpiercing ja eller nej?

Jahapp, blir en tur till Platinum ink piercing ikväll för att kolla upp min navelpiercing som jag lyckats infektera ordentligt. Det gör ruskigt ont och jag borde egentligen lyssnat på min instinkt från början och bara plockat ut den. 
Får se vad domen blir efter dagens besök. De ville gärna kolla hur illa infektionen var vilket känns riktigt bra att de är så noggranna och tar sitt yrke på fullaste allvar. Bra service! 

Gravidpiercings i all ära men tydligen är de inte så bra som de lovar. Det kan fortfarande bli fula streck och utdragen hud kring piercing hålet. Sedan finns det självklart de som kan ha sin vanliga piercing, gravidpiercing osv hela graviditeten utan problem.

 
Såhär skriver Association of safe piercing:
”Vad är ASAP: s synpunkt på navelpiercing och graviditet?
Oavsett om piercingen är läkt eller inte skall smycket med fördel tas ur vid första anmärkning av att magen börjar växa. Är piercingen läkt vid borttagning så kan man oftast öppna upp det gamla hålet några veckor efter förlossning genom att använda en ledsticka, även om detta inte kan utföras av kunden själv. Om det inte går att öppna upp kan man med största sannolikhet göra en helt ny piercing. Detta kan variera från person till person. Är piercingen oläkt krävs att man gör en helt ny piercing efter graviditeten.

Som en notis, en del kvinnor som saknar tillräckligt med hud för en navelpiercing före graviditet kan ibland mycket väl vara lämpad för det efteråt.
Det krävs ingen särskild vård för en läkt navelpiercing under graviditet.”
Texten är hämtad härifrån

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.