Dietist besök med Jennifer

Jag kommer inte ihåg om jag berättat att Jennifer har komjölksallergi? Vet att jag berättat om när vi var på akuten med henne och de misstänkte det men nu är det även bekräftat. Fördelen med just komjölksallergi är att det brukar växa bort de första åren. 
Idag gick vi i alla fall upp det Södra Rehab i högdalen för att träffa en dietist. Eftersom det bara var -5 grader så fick fröken ha jacka på sig, hon har ju ändå ett tjockt täcke i vagnen så varför hålla att krångla extra. 
Vi passade på att hämta ett paket till mig först och då passade jag på att knäppa en bild på denna sötnos.
Hos dietisten fick jag veta massa saker som är bra att tänka på eller som man kanske inte tänkt på. Havre- och risprodukter finns det ju gott om nuförtiden, även soya men det ska man helst inte ge småbarn då de lättare utvecklar allergi mot det med. Så i veckan ska Jennifer få testa yoghurt!
Dessutom pratade vi om plockmat och tips på hur jag ska få henne att sova hela nätterna. Just plockmaten känns kul för det märker jag att hon har ett stort intresse för. Älskar att äta majskrokar, men det kan man ju inte bara äta. 
Fick med mig “bra att ha”-listor hem både till oss och mor-och farföräldrar. Finns så många ord man inte tänker på gömmer mjölk i sig! Eller produkter, visste du till exempel att många sorters leverpastej innehåller mjölk?

Under mötet somnade Jennifer i min famn. Hon som aldrig brukar kunna läggas ner fann sig snabbt i vagnen och somnade om. Vid ett sådant tillfälle ville jag inte börja bråka med ytterkläder så drog upp täcket till hakan och drog jackan runt huvuet och där sov hon så gott till vi kom hem. 
Väl hemma kände jag mig motiverad att testa plockmat så till hennes vanliga mat bjöd vi även på några broccolibuketter. Det var en hit tyckte hon!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.