5 Babytips

Nu har jag snart varit mamma i ett år och på vägen har jag snappat upp ett och annat. Vissa saker har jag lärt mig från andra och andra har jag insett själv. Här bjuder jag er på 5 tips som förhoppningsvis kan ge er något också. 


Varför “kuvert-halsen” egentligen finns
Den där halslinningen som vi alla trodde var för att lättare få in bebisen huvud har ju egentligen en mycket mer lysande användning. Tänk om jag vetat om det innan jag kletat rygg och nacke på Jennifer med bajs. Ja, se själva, den ska alltså dra ned. (Man kan även trä på den åt det hållet om man vill undvika att dra kläderna över barnets huvud)
  
Skedar i massor
Precis när Jennifer började äta mat uppgraderade jag skedförrådet med 4 nya skedar. Då var vi uppe i 5 och jag tänkte att det kommer jag klara mig långt på. Ha, vilket skämt! Jag diskar inte efter varje gång, jag stoppar i diskmaskinen. Nu tror jag att vi har över 10 stycken och ändå är det nästan slut varje gång det är dags att köra på en ny maskin.
 
Dra up dragkedjan när du tvättar
När du tvättar pyjamasar eller andra plagg med dragkedja (gäller självklart alla kläder med dragkedja) så stäng den. När jag slutade att tvätta dem med neddragen dragkedja försvann även alla små hål som jag hittat på massor av kläder. Eller nej, de försvann inte men det upp kom inte nya!
 
Inga strumpor
Visste du att bebisar ska vara utan strumpor och skor så mycket som möjligt? Detta hjälper dem att utforska hur man rör fötter och tår och kommer på sikt löna sig för fötterna. 
Text från Trygg Hansa:
 
Täck inte vagnen
Så slutligen, snälla ni, sluta upp och täcka över vagnen helt med lakan, filtar, handdukar osv. Det är en dödsfälla! Testa på er själva att ha täcket över huvudet, tänk sedan på hur det skulle vara att täcket över huvudet när det är 20 grader ute. Varmt va? 
Om ni vill mörka ner vagnen så finns det bra solfiltar eller liknande att använda, men låt det komma in luft!
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.