Förra veckans Tårtbestyr


Mitt liv / måndag, februari 1st, 2016
Hela förra veckan gick all ork till att förbereda tårtorna till dopet. På måndagen gjorde jag första satsen med Lemoncurd, tisdagen den andra. Efter det var en stor burk fylld och min lust att se fler citroner var noll.
Onsdagen gick i fluffens tecken. Det gjordes en liten sats med dumle fluff och en desto större sats med geisha fluff. Totalt gick det åt 1.5 liter grädde! 
Vill du göra egen fluff?
Smält 180gr godis i 3 dl grädde, den får absolut inte koka, ställ in i kylen över natten och vispa sedan. Klart! 
Gelegodis eller typ ahlgrens bilar räcker det med 60 gr godis.

På torsdagen kom min pappa och hjälpte mig att skära tårtlagrena då min stress nivå var för hög för att jag skulle kunna göra ett bra resultat. Dessutom hade jag världens gnälligaste baby hemma, den absolut sämsta dagen man kunde tänka sig, men man får inte alltid som man vill. 

Drog på mig bärsjalen och gjorde tre tårtbottnar till som min pappa fick komma tillbaka och skära och efter det var det dags att fylla allihopa. 

Efter en relativt lugn fredags morgon kom min kusin Emma för att hjälpa till i tårtbaket. Vid 13 satte vi igång och spacklade samtliga tårtor. Störst fokus la vi på vår trevåningstårta.

Jennifer tittade på och ur högtalaren strömmade disney-musik. Här syns Emma skära av överflödig sockerpasta.

Klockan 2 på natten packade vi ihop det sista. Då var tre tårtor fraktade till mamma och pappa, dessa tre var mer pyntade och vi lagom övertrötta. 
Det var dessutom första gången vi gjorde sådana här tårtor så vi kunde aldrig gissa hur resultatet skulle bli och ni får vänta till imorgon för att se det! 
 
 

0 Replies to “Förra veckans Tårtbestyr”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *