Sällskap vid matlagningen


Småbarnsliv / onsdag, januari 13th, 2016
Jag har börjat ha sällskap vid matlagningen eller det har jag haft länge, en svart sak som inte har i köket att göra när det görs mat, men jag tänkte på Jennifer som ni säkert förstår. Ibland är det svårt att hitta på saker att roa dessa småttingar med men att få vara med i köket brukar vara en hit.
Jag placerar henne i ingången med någon leksak och sen pratar och skrattar vi medan jag förbereder allt. Ibland sticker jag till henne en majskrok när hon börjar ledsna, som idag, då blir hon genast mycket gladare och tuggar snabbt i sig den. Räckte med krok nummer två för att hon skulle fatta hur hon skulle hålla den i handen och föra den till munnen. Duktig tjej! 

När jag ser henne göra alla framsteg glömmer jag oftast snart helvetes-läggningar som finns i detta hus förtillfället. Idag har hon skrikit och skrikit och bara velat ha tutte men två gånger fick räcka. Nu sover hon äntligen efter att vi bytt av varandra ett par gånger. (Det var lättare att lägga henne när hon bara var ett paket som låg.) 
Men till sist kommer väl även vår lilla fis att lära sig att det går att sova utan bröstet. Frågan är bara när? 

0 Replies to “Sällskap vid matlagningen”

  1. Minns den tiden med mio, amningen alltså haha. Jag nattade han med bröstet tills han va 1 år och 8 mån. Sen ville jag sluta för han åt inte utan han använde mig som napp så jag tog bort brösten från han och erbjöd flaska med vatten bara. Tog typ 4-5 kvällar så va det lugnt sen. Fast han är fortfarande besatt av dom haha. Han ligger gärna med huvudet på dom och handen i bhn.

    1. Oj, det var länge eller alltså längre än vad jag tänkt mig iaf! 🙂 Jag tycker att hon redan använder mig som napp så var glad om han åt fram till dess. Om jag fick välja skulle jag vilja sluta med nattamning nu men vet att vi är i en separationsfas just nu så kanske inte så smart. Hahaha, klart! Bröst är mysiga och han är kille! ;P

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *