Ibland slår han huvudet på spiken

Satt och pratade med sambon om diverse köpedrömmar. Har bland annat massa tankar om vad jag vill köpa till ett framtida Jennifer rum men många av de kostnaderna känns som väldigt mycket pengar, t.ex en leksakskista som jag tittat på. Då säger Niklas till mig:
– De där leksaksbackarna du köpte, vad kostade de?
– Ehm, typ 39 kronor styck.
– Det blir 80 spänn och tygbackarna? 
– 2 för 100 tror jag.
– Det är 180 plus förvaringstolen du köpte idag för 50. Hade du sparat de pengarna hade du ju bara behövt lägga hälften till! 
 
Hm, varför tänker jag inte så för? Dessutom tänker jag alltid att ja men den här saken är snarlik den jag ville ha så köper den för den är billigare. Även till det hade Niklas ett bra svar: “Hur ska du då bli nöjd med ditt hem?”
Han har så rätt. Jag behöver tänka på att lägga pengarna på det jag vill ha och inte det jag nästan vill ha. Det får kosta lite mer för i slutändan lär jag både vara nöjdare och ha sparat ett par kronor. 
Plötsligt händer det! 
Lite inspiration från Jollyroom och Rofa Design
 
 

2 reaktion på “Ibland slår han huvudet på spiken

  1. Helt rätt! Det är lätt att vara för snål och köpa fler småköp istället för det där lite dyrare köpet som man egentligen ville ha. Blir oftast lika dyrt eller t.o.m dyrare ändå.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.