Gravid – Vecka 20

Sanslöst men det är redan halvtid. Nu väntas den tuffaste biten! När man blir otymplig, känner sig som en uppsvullen ballong och det där glowet aldrig infinner sig. Jag och en vän som också är gravid satt och pratade om just det där med “glow”. Varken denna gång eller med Jennifer kände jag mig vacker. Ansiktet är värre denna gång! Jag har fått en hel del pigmentförändringar och dessa har till och med hamnat mellan bysten. Jag är dessutom hålögd (väldigt blå runt ögonen) och ser rätt grå ut. Avundas er som faktiskt får detta glow!

Annars mår jag ändå väldigt bra. Lite småbekymmer med magmunnen, men det är lätt reglerat av att äta lite mindre. Dock har jag börjat få vätska i händer och fötter, värst har det varit efter jobbet. Då kunde jag knappt gå dagen efter, men nu är ju den eran slut i mitt liv och jag är arbetslös på heltid igen. Trist men kanske lite bra för mina arma ben! Mottager gärna alla tips för att lindra svullna vrister. Jag har stödstrumpor och försöker ha benen högt på kvällarna men tycker att det sistnämnda hjälper föga.
Vi har varit i väg på RUL och fick veta att denna gång ligger moderkakan i bakvägg. Inte konstigt att jag kände små rörelser så tidigt. Med Jennifer låg den i framvägg. Kul att få testa på både och.
Mer om ultraljudet kommer i ett annat inlägg.
Något jag inte kommer ihåg är hur ont bröstvårtorna kan göra! De senaste veckorna har de ömmat så mycket att jag nästan vill grina. Vet inte hur länge det ska fortsätta att göra så ont eller vad man kan göra för att lindra. I bh:n sitter de mer still så det är det bästa jag kommit på än.

Nedan kan ni se skillnaden mellan dessa graviditeter. Jag är redan nu betydligt större, dock hade jag en högra utgångsvikt denna gång och det gör nog sitt. Annars tycker jag nog formen är ganska lik varandra.

Bilden är tagen i 19+6 och idag når vi 20+3

2 reaktion på “Gravid – Vecka 20

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.