Besökt specialistmödravården

I onsdags fick jag slänga på mig lite kläder och åka till Specialistmödravården på Huddinge sjukhus efter att både ha pratat med MVC och förlossningen. Det hela började i lördags då jag började märka av att Pyret rörde sig mindre och svagare. Jag tänkte att det kanske bara vara en sådan dag men sedan fortsatte det i samma mönster fram till på onsdagen. Jag ville inte stressa eftersom jag fortfarande kände den lille men skillnaden var så märkbar att jag ändå kände att det var värt ett samtal.

Fick lämna urinprov som såg fint ut och sedan satte de på CTG:t. Redan när hon placerade bältet över magen såg vi tydliga protest sparkar. Men suck kände jag!
Låg där inne i cirka 30 min och fick sedan träffa en jättetrevlig läkare. Hon konstaterade att hjärtljuden såg fint ut men att vi skulle känna och klämma lite samt göra ett ultraljud. När hon tog på magen så kände hon att Pyret låg med huvudet nedåt, inte konstigt att jag inte känt något på de vanliga ställena. Fick bekräftat att jag har fin foglossning också.
Sedan körde hon ultraljudet som jag tyvärr inte såg så mycket av då skärmen var riktad lite för mycket uppåt. För mig var det dock inte så viktigt att se, jag ville bara höra att allt var bra.

Största pluset var att ingen gav mig känslan av att jag var en nojig gravid utan sa bara att jag gjort helt rätt som ringt och kanske skulle ringa lite tidigare nästa gång.
Nu hoppas jag att jag slipper ringa igen och jag är så tacksam att allt såg bra ut!
Dagen efter var röjet igång igen och de senaste två dagarna har det nästan varit mer ös än innan. Vecka 28 nu och 12 veckor kvar till BF!

En reaktion på “Besökt specialistmödravården

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.