Julafton

Då var vår första julafton på hemmaplan avklarad. Allt flöt verkligen på topp från start till slut och inga missöden skedde trots lite halvpanik att få mina Rudolfar klara.
Jag och Jennifer startade morgonen med kik i strumpan där Tomten varit och lämnat en klapp under natten, en mjukis Greta Gris. Sedan tog vi en relativ lugn förmiddag med endast äggkokning. Resten var redan under kontroll.

Vi hade dukat upp till långbord och jag hade köpt en ny duk dagen till ära. Niklas agerade potatisskalare med jag knäppte en selfie. Inte ofta man piffar upp sig nuförtiden så bäst att passa på och föreviga det då.

När klockan slog 14 började våra familjer strömma in och vi serverade glögg och lite fika. Jag hade gjort två olika oreo-bollar, en med polkagris och den andra utklädd till små Rudolf-renar. Polka-bollarna blev en hit och även lussebullarna som vi lyxar till med hela 2 gr saffran.

 

Efter Kalle Anka var det äntligen dags för mat. Vad jag längtat till julbordet!
Vi hade en massa olika sillsorter, lax, köttbullar, skinka och viltkorvar och mycket mer. Ingen gick från bordet hungrig! Jo, möjligtvis Jennifer som knappt fick ner en bit. Hon har varit lite klen på att äta på sistone och med spänningen över julafton så blev det inte mer än någon köttbulle som slank ner.

Vid 18-tiden hade Jennifer börjat bli riktigt trött och behövde en energikick av paketöppnande. Men dagens huvudgäst hade ju inte hunnit anlända ännu!
Nicke gick ut för att handla tidningen och då passade Tomten på att komma på besök.

Jennifer var så tuff och vågade hämta båda sina paket och lillasysters från Tomten. Blev så förvånad över hur givmild hon är och inga sura miner när vi andra fick paket. Det var ju ändå hon som “vann” pakethögen detta år! Inte bara vi blev supernöjda över julafton utan Jennifer lever fortfarande på den stora dagen. Nicole däremot har varit helt färdig och inte gjort mycket mer än sovit de sista två dagarna! Det tar på krafterna att fira jul!

Jenny

Webbutvecklare och mamma till flickorna Jennifer och Nicole. Tillsammans bor vi i Stockholm, där vi njuter av vardagens lunk.

Lämna gärna en kommentar ❤️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka till toppen