Fasaden “Perfekt”

Ni har antagligen liksom jag tänkt på hur mycket sociala medier idag styr våra liv och handlingar. Jag har insett själv att jag har en konstant ångest för att jag inte har det så fint och välorganiserad omkring mig hemma som “alla andra”. Men har verkligen “alla andra” det så fint eller har ni också skräp och oreda ibland?
Även att ha den “perfekta” kroppen efter två graviditeter hetsar mig för att jag ser alla andra lyckas i sociala medier.
Är inte det ganska sjukt egentligen?

Normen idag är att vara smal, hälsosam, träna regelbundet, ha ett fint välstädat hem, göra långkok och dessutom lägga ut detta så att alla andra kan se. Klart att folk, inte bara jag, blir pressade.

Jag rannsakade mig själv och insåg att en av anledningarna till att jag känner mig så värdelös är för att jag jämför mig så mycket med alla andra. Nu vet ni det och hädanefter tänker jag bara knäppa en bild i stunden och skita i röran i bakgrunden. Det är ju trots allt bara en bild och hemma måste vi få leva, med småbarn innebär det saker lite överallt.

En bild tagen i min verklighet, i min vardag, i mitt nu!

Jenny

Webbutvecklare och mamma till flickorna Jennifer och Nicole. Tillsammans bor vi i Stockholm, där vi njuter av vardagens lunk.

Lämna gärna en kommentar ❤️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka till toppen