Har blivit den förälder jag avskyr mest

Usch hörrni, jag har ett STORT problem! Jag har blivit en skrikande och gapande förälder som känner att allt man gör är fel. Men jag blir så tokig på att ha ett barn som inte lyssnar och trotsar järnet. Fantastiska trotsåldern när tar du slut?
Jag bryter ihop mer än ofta för att jag känner mig så dålig men vet inte heller hur man får henne att lyssna och förstå. Man försöker ju faktiskt bara hjälpa till så att hon inte skadar sig eller andra!

Imorgon tänkte jag försöka köra den mer ignoranta stilen, iaf när det kommer till den tjatande biten. Får se hur det går!
Vad har ni andra föräldrar för tips? Jag vill inte gapa och skälla! Vill att hon ska få testa sina gränser men i lagom mängd och samtidigt börja kunna förstå vad vänta innebär osv. Ös över mig med tips! Jag behöver dem!!!

Jenny

Webbutvecklare och mamma till flickorna Jennifer och Nicole. Tillsammans bor vi i Stockholm, där vi njuter av vardagens lunk.

En reaktion på “Har blivit den förälder jag avskyr mest

  1. Åh vad jag känner igen mig.. vi hade ett rent helvete med Moa (som blir 8 i september). Mina absolut bästa tips, är att ignorera dåligt beteende och uppmärksamma det goda. Överrösa och vara nästan töntigt överdriven när de gör någonting bra. Vid skrik, tjafs och bråk, berätta helt enkelt att du inte accepterar beteendet och gå sedan där ifrån. Dåligt beteende blir tillslut inte lika roligt då hon inte får uppmärksamhet för det. Sen kan det vara bra att låta dåligt beteende få konsekvenser. Jag vet inte om hon är lite för liten för det dock. Om det är någonting som är exkta svårt och som det alltid blir bråk om, kanske tandborstning, påklädning eller liknande så kan man ha någon form av belöningssystem. Förklara att för varje gång tandborstningen funkar utan bråk, får Jennifer ett klistermärke. När hon fått 5 klistermärken får hon en belöning. Det kan vara allt ifrån att gå på badhuset, till att få sin favoritmat eller se en film.
    Och gör saker tillsammans. Lägg bort mobil och dator i 15 minuter och verkligen engagera dig i en lek. (Jag har supersvårt att leka så har valt att soela spel/pyssla/måla). Men under den här tiden så existerar ingenting annat än Jennifer. Vi har gått på BUP och fått så många bra verktyg och det vände verkligen. Der blir bättre, jag lovar! ❤

Lämna gärna en kommentar ❤️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka till toppen