Dille för orkidéer


Jag älskar orkidéer. De blommar länge och jag tycker personligen att de är ganska lättskötta.  Just nu har jag dock bara en som blommar hemma. Fast jag blir konstigt nog glad av att se bladen också.

Detta är min största orkidé och senast jag var på IKEA köpte jag en ny glas vas till den. Har aldrig planterat om dem i bara glas men kände att det var dags att utöka mina vyer. Dessutom var jag lite wild and crazy och planterade om den medan den blomma.

Hur fint blev det inte?
Det har redan gått ett par veckor sedan jag planterade om den och den mår faktiskt toppen. Det är dock inget jag rekommenderar att göra, alltså plantera om medan den är i blom.

Det var även dags att plantera om min äldsta orkidé.

Den hade så mycket rötter så att jag var tvungen att klippa ur den ur krukan. Därefter pillade jag loss alla gammal bark och sköljde rötterna för att frigöra dem ur sin gamla ihopväxta position.

När rötterna släppt klippte jag av de gamla rötterna som ruttnat och torkat. Eftersom väldigt många av rötterna fått dåligt solljus hade de svårt att få upp sin fina gröna färg som talar om att de är välmående rötter. Därför lät jag mycket hänga kvar och ställde sedan ner orkidéen i en kruka med vatten.

Nu är bara frågan hur jag ska plantera om denna på bästa sätt. Funderar på en cylinder vas med bara vatten?!

En reaktion på “Dille för orkidéer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.