Middagsdejter två dagar i rad


Mitt liv / tisdag, juli 18th, 2017

Här sitter jag, mätt som en plätt och väldigt nöjd över två fina dagar. Denna dag började iofs riktigt dålig med en Jennifer som vaknade på helt fel sida. Det var bara gnäll, gråt och trots men efter en välbehövlig långvila så var ordningen återställd.
Men vi börjar från måndagen!

Vi startade ju dagen med att åka till Målarmästarn´s färgbutik och mötte min bror, som även jobbar där. Jennifer fick busa med morbror medan vi fick hjälp av skickliga Åsa att välja tapeter. Vårt sovrum var betydligt lättare att välja till än till Jennifers rum. Jag har drömt länge om att få inreda hennes rum och nu står jag med beslutsångest. Har 3 tapeter jag väljer mellan men nu börjar redan känna att en väger över. Ni får dock vänta tills det är klart.
Efteråt åkte vi hem och tog vår vanliga powernap innan vi begav oss hem till Nina med familj för att umgås med middag och fika. De bjöd på klyftpotatis och blandade spett med kyckling, korv, kött och grönsaker. Vi åt tills vi stupade och kom sedan på klassikern ”Ja, just vi ska ju fika också!”.

Deras tjejer har ju blivit så stora och de tog hand om Jennifer superfint så att vi vuxna fick tid att sitta och snacka lite. När fikat skulle dukas fram fick värdparet gå på brick-jakt. Jag lutade mig lugnt tillbaka och tog tillfället i akt att fota jakten. Men skam den som ger sig, någon minut sedan kom brickan till daga och vi fick lite kaffe och bullar.

På tok för mätta rullade vi hem med en övertrött flicka som trots allt höll sig vaken hela vägen hem. Vi föräldrar följde dock dotterns exempel och knöt oss ganska snabbt efter henne.

Ja, och så var vi ikapp. Precis som jag berättade högre upp så började ju dagen inte något vidare men avslutades mycket bättre. (Dock väldigt bildlöst.) Så fort jag kom upp från vilan satte jag fart att göra kvällens efterrätt, blåbärspaj. Jag kan inte påstå att jag gjort många pajer i mitt liv men blev väldigt förtjust över hur lätt det var. Den hann inte mycket mer än komma ut ur ugnen så var det dags för oss att åka hem till Lasse och Catrin för middag. Det blev grillat även idag och lika mätt blev man idag. Jisses vad Lasses baconbollar är goda! Jag skulle kunna gifta mig med dem.
Barnen lekte jättefint ihop. Äntligen har de vuxit ikapp och till och med lilla Isabelle på ett år fick vara med. Så kul! Och äntligen kunde även vi vuxna hinna med att prata ihop lite mer än vanligt. Jag var lite nervös över hur pajen nu skulle smaka med inte en bit blev kvar så jag tar det som ett gott betyg.

Nu sitter jag i soffan och ser ikapp Greys Anatomy. Låg bara 10 avsnitt efter och det har löjligt nog stressat mig en del, så nu sa Nicke åt mig att se 2 avsnitt per dag tills jag är ikapp. Redan inne på avsnitt 3 för kvällen så detta kanske går snabbare än vad jag räknat med. Goal för mig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *