Första gången på Gröna Lund

I början av sommaren sa jag till mina tjejer att de fick välja en djurpark eller attraktionspark som vi skulle besöka under semestern. Jag hjälpte dem att leta fram några olika alternativ men redan när jag nämnde Gröna Lund så var de överens.

Sagt och gjort, i onsdags packade vi in oss i bilen och begav oss dit till öppning. Jag hade förbokat besöket på deras hemsida och valt tiden 10-16 så vi ville såklart ha så mycket tid där som möjligt. Det var supersmidigt att hämta ut åkbanden och sedan var vi klara för åk. 


Vi startade med lite barnradiobilar och sedan ställde sig Nicole och Sebbe i kön för Vilda musen. Nicole är 122cm lång men trots det fick Sebbe hålla i henne ordentligt då hon fick känslan av att glida i vagnen. Den var rolig tyckte hon men lite väl hård i svängarna och Sebbe fick rejält ont i armen av att hålla henne fast. Därefter begav vi oss över till den andra sidan som är lite mer anpassad för mindre barn. Jennifer har inte riktigt vågat sig på de större karusellerna utan trivs bra på dessa än så länge. De åkte tekopparna, tufftuff-tåget och medan jag och Nicole åkte Nyckelpigan så passade Jennifer på att åka lilla pariserhjulet.
 
 
 
 Sedan var det som att himlen öppnade sig och vi fick skynda oss bort till matvraket för att söka skydd och lite mat i magen. Härligt våta fick fortsätta dagen ihopp om att torka tids nog (vilket vi gjorde).
 
 
Med mat i magen var det dags att testa lite mer nytt. Vi åkte bläckfisken som pirrar så där riktigt härligt i magen, rock-jet och sedan åkte Nicole och Sebbe Blå tåget. DET gör hon dock inte om på många år! Det var lite väl läskigt med alla höga ljud och konstiga figurer. Hon är en riktigt modig tjej men det blev för mycket, tur att Sebbe fanns och skydda henne iaf!
 
 
 
 
 
 
 Vi avslutade en riktigt lyckad dag med lite repris åk och sedan lite glass och lotter. Jag vann, tjejerna vann och Nicole avslutade med att vinna en jätte daim! Det har jag aldrig vunnit tidigare så var väldigt kul att äntligen få signa in på gänget kånkandes på en jätte choklad.
 
Två väldigt glada och trötta tjejer som visar upp sina fina priser från dagen. Gissa vilka som redan pratar om nästa gång de ska åka till Gröna Lund?!